nej till storlän

må den skithög som kom på iden slängs ut i tjära och fjädrar..


de må låta bra på pappret men när det kommer till krittan är det en annan sak.. vet vad jag pratar om.. bor själv i en samman slaget län..  det som lätt så bra när västergötland, dalsland och göteborg/bohuslän skulle bli ett stor län var just att det skulle blir bättre .. med facit i hand är det inte bättre utan sämre..


för när du har ett stor län är det lättare att effektisera och rationalisera.. lägg ner alla myndigeter och flytta det till största staden i det nya länet.. i mitt fall göteborg..  förr kunde man ringa 112(90000) och komma till lokala stationer och till folk som kunde stan och det bara var att beskriva gatan och omgivningen.. nu kommer man till en central i gbg där man får förklara gata,stad, kommun och galax för att dom ska kunna lotsa rätt..


så nej till stor län.. låt folket bestäma genom folkomsöurtning.. nä just de alliansen vill ju inte till låta sånt för då skulle ju den lilla människan vinna och då kan dom ju inte driva sin överklass diktatur.


snö

tur man inte behöver åka bil till jobbet efter som det kort sagt vräkte ner snö när jag åkte hem med bussen 16 tiden.. snö får gärna finnas på grannens uppfart så länge jag inte behöver skotta eller ha det på vägen när jag ska köra bil eller ut å gå .. missförstå mig inte nu.. tycker det är kul med snö för då kan man bli barn igen och åka pulka och ramla av och tumla runt i snön och frusta :)men det ska inte vara på vägen där jag ska fram.. man kan ju halka eller så åker man i diket..


tiden den går och går.. veckan känns segare än vanligt.. bara onsdag 2 dagar kvar till fredag kväll då det är tilllåteet att dricka grogg.. visst kan man göra det vilken dag som hälst men av praktiska själ är det inte så bra att komma bakis till jobbet.. kan ju alltid ringa och säga att man är sjuk.. fast man förlorar ju pengar på att inte komma.. vilket dilemma.. full å gla men ingen pengar.. eller nykter och trött men pengar på fickannä hopp och släng lingon bär