Moral-talibaner och berusnings medel

I sverige har vi moral-talibaner, vi ser bara det negativa problemet med saker, vi kan inte se att det finns posetiva saker.  Vi kan inte låta vuxna människor fatta egna beslut vad dom vill syssla med, utan samhället ska lägga sig i, om det så handlar om hur vi ska sköta våra liv till att använda berusnings medel. Tur det finns länder som ser till folkets bästa och inte vad samhälls talibaner annser. Läs denna artikel och begrunda. Aftonbladet 6/12-08.


tack staten som stödjer kommersiell utpressning

Åter igen visar regeringen att dom skiter i protester, höjda röster å motsägningar.

FRA drevs igenom med käpp å piska och man säger "att vi har nått en kompromiss" genom att gå ut och göra fra 1,0 till fra 2,0 men tyvärr glömde statsminstern å justitsieministern säga så kommer inte fra 2,0 kunna införas fören tidigast hösten 2009 medans fra 1,0 inför vid årskiftet 2008/2009.

Nu driver man igenom IRPED oxå känd under pirat jäger lagen(PJL) under segel att vi nått kompromiss utan piska å käpp. KISS MY ASS att ni har gjort.  Om nu inte piska å käpp används varför då denna iver att kvitera ut motståndare?

PJL förespråkare har kommit med den ena lögnen efter den andra och fru b ASK är lika blå ögd som ett babian arsle luktar fis, och köper förespråkarnas argument. men oxå för att dom har betalat bättre än motståndarna. lol

PJL har bara ett syfte, Att ge privata intresen större befogenheter än svensk polis. "Lagen" ska inte ge sig på fildelning i liten skala utan som bara sker i större är B ASKs ord. gå rök några fler moröter säger jag.

  • Danmark: Tusentals kravbrev skickas ut till vanliga fildelare, även om de bara laddat ner en enstaka låt.
  • Finland: Vanlig familjefar får betala 50.000, trots att det inte är han som fildelat.
  • England: Par i sextioårsåldern utan datorkunskaper anklagas för att ha laddat ner bögporr

Och det här är inte lösryckta extrema exempel på när det råkar ha gått snett. Det här är regeln. Det är så här film- och skivbolagens advokater har satt i system att jobba. Det erkänner de själva. Fyra ABBA-låtar räcker för att cirkusen ska dra igång. Och om de anklagar fel person är det hans jobb att bevisa att han är oskyldig.

(Tack Christian Engström  som hade dessa texter i en blogg post)

å ett stort tack *not* till stefan sauk som kommer med den sämre förklarningen än den andra till varför han stödjer PJL, Första stjäl han din tv , sen snattar han godis, å nu bygger han garage på din tomt.

men fildelning har sina fördelar. för några år sedan när man skulle köpa ett dator spel så var man tvungen att veta ner till minsta atom vilken prestanda ens dator hade, å visste man inte det så köpte man grisen i säcken,bara för att komma hem å se att spelet man just köpt för 400kr inte funka för man hade för lite RAM minne, fördåligt grafik kort eller att gammla mormor satt och la harpan på datorn. Så efter som man brutit plomberingen så fick man inte byta spelet och så satt man med ett värdelöst spel. Nu kan man ladda hem spelet se om det funkar och funkar det å man gillar då så går man ut på pricerunner och hittar billigast möjligast. köper spelet i orginal så man kan få tillgång till riktiga servrar där det inte fuskas som det gärna görs på crakade.

För det finns nämligen 3 kategorier fildelare.

1: Dom som laddar ner för att vara först och som i vilket fall som hälst inte sett filmen, köpt spelet eller lyssnat på musiken.
2: Dom som laddar ner och inte betalar för sig, även om dom gillar det som är ner laddat.
3: Dom som laddar ner och betalar för sig, även om dom letar upp billigast ställe på nätet.

MEN den viktigaste saken är miljön. När man fildelar är man miljövänlig! hur kan man vara miljövänlig säger du pros när man fildelar?
 Jo för med fildelning byter man 1 och 0 med varan, ingen transporter till tryckerit, inga transporter till försäljnings stället, ingen tranport av dig eller posten för att få hem varan. alltså är fildelning bättre för miljön än att köra runt några plast bitar på våra vägar.