Suspect Nation

Såg en himla bra documentär på svt kunkspaks kanalen, hade inget och se på så jag zappa lite och kom in på den. Men den handlar om övervaknings paranoija och vad som kan hända när fel personer får tag på information som inte avsett för dom, hur lätt det kan vara att knäcka ett systems som ska "skydda" oss mot okända hot.

Kan rekomendera den här filmen, handlar om övervakningen i UK (US) , vad som verkar vara oskyldig övervakning kan med tillräkligt många enheter kartlägga din vardag, vart du åker, vart du handlar och vem du pratar i telefon med, går du på ett konstigt sätt, kan du vara brottsling, för att ett förprogramerat data system säger så,

filmen vissar brister i "ett säkertsystem", allt i namnet för att stoppa terrorister.

För er som inte såg det, antagligen för att ni var dräng fulla som svin, inte bryr sig om svt, eller var och demostrera mot FRA så länkar jag till filmen för delandet mellan kompisar.


http://thepiratebay.org/tor/3575611/Suspect_Nation


Alla älskar DRM skyddad musik *not*


Ladda ner är stöld,*not*


Folkomröstning = bullshit

Varför har vi inte mer folkomröstningar i Sverige kan man undra. För att politikerna är fegisar, och om man mot all förväntan skulle ha folkomröstning så kommer kommentaren att den bara är rådgivande och därmed inte bindande. Anledning är att jag hörde på lokalradion och då var det en del av befolkningen i en kommun som tyckte den nuvarande kommunen sköte deras område dåligt och därför ville dom ha folkomröstning för att få bytta kommun. Men då är politikerna så fega att dom säger att visst ska ni få en folkomröstning om vilken kommun in vill tillhöra, men den röstningen kommer bara vara rådgivande och inte bindande, och där med inte värd pappret valsedelen är tryck på. Så även om ni röstar för kommun bytte, så kommer vi skita i eran åsikt för det är vi som bestämmer.

För om folkomröstningar skulle vara bindande så politikerna inte ha någon makt över folket . Nu för etablisimanget "DIN" talen genom att du lagt din röst sedel på dom var 4:e år. Men bara för det så har ni politiker INTE rätten att köra över folket 3år och 10 månader, för att sedan lisma 2 månader innan valdag då just DU ska lägga en pappers lapp med ett partis namn som gör att just dom får makten över din vardag.

Se på omröstninen för införandet av Euro som valuta, budskapt var då att om ni röster NEJ så kommer omröstningen bara vara rådgivande men om ni röstar ja kommer den vara bindande för då är ni folket och vi super människor som kallas politiker vara övernens. Nu blev det nej och vissa politiker rätta sig efter den omröstningen, Men nu har det börja klia i vissa politikers fingrar om en ny snabb omröstning som säger JA för då slipper poliktikerna gå in på forxex och växla vara gång dom ska ner till bryssel och umgås med andra super människor.
Dax för en ny emu omröstning