Konservativ inställning vs nytänkande fildelning

Här har sidan coda.fm kommit på en genial ide, vi erbjuder en länk till amazon där man kan köpa skivan/filmen man just laddat ner. Här snackar vi utveklings möjligheter, men vad gör amazon då? jo dom per coda sluta länka till deras sida så folk kan köpa laglig version av just det dom laddat ner. Tänk vilken symbios mellan nyteknik och gamal konservativ musik försäljning. synd bara att nöjes industrin inte vill ta till sig av iden. Här neden kommer artiklen om Konservativ inställning vs nytänkande fildelning.

Amazon säljer inte till pirater

Nu stoppar de torrentsidans rätt att länka till dem.


Fildelningssajten Coda.fm som bygger på samma princip som The Pirate Bay, det vill säga att du laddar ner filer genom fildelningsprotokollet torrent, hade en önskan om att personerna skulle köpa den musik eller film de laddat ner.

Därför länkade de till nätbutiken Amazon. Så fort du laddat ner ett album erbjöds du en länk till den aktuella skivan på Amazon. Och Amazon länkade tillbaka. Men inte längre. Amazon vill inte bli förknippade med pirater.

- De säger alltså till oss att sluta hjälpa dem att sälja album, säger Coda.fm:s grundare till TorrentFreak.

Själv har han inga planer på att ta bort länkarna från sin sajt.

- Trots att vi inte längre är partners med Amazon kommer vi att fortsätta länka till deras sida. Ett par hundra album och digitala nedladningar har gjorts genom att människor först laddat ner och sedan klickat på länken och faktiskt köpt skivan, säger han till TorrentFreak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback