Fördomar och könsroller

Fick i dag med posten reklam av olika de slag. Tänkte inte så mycket på det utan bläddra lite slött igenom vad som kommit. I högen av reklam låg en leksaks katalog, så för skoj skull så bläddare ja igenom den för att se vad dagens barn förväntar sig i leksak väg. Var väll mycket det samma som när ja var liten, lego, maskerad kläder, köks saker och mycket mer. Men det som slog mig var hur katalogens bakgrund färg var färglagd.

På typiska kill leksaker var det en blå eller mörk blå färg för att visa på cool heten, medans för tjej saker så var det rosa för att visa på gulligheten. Medans sidor som rikta sig till båda könen var neutrala i någon grå färg.

Hur ska vi kunna förvänta oss att få ett köns neutralt samhälle när vi redan i barns ben får olika färger till delade för att visa hur coolt eller gulligt saker kan vara?

Denna debatt är inte ny, men hur kan sverige kalla sig gämställt, med sådan reklam?

usas demokraterna är delade om acta

Via locutus kan ja läsa i dagens DN att USAs demokrater är delade gällande kommande ACTA förhandlingar. (Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) är multilateralt avtal gällande upphovsrätt som håller på att förhandlas fram mellan bland andra USA, Australien, Mexiko och EU. Förhandlingarna är hemliga, men viss information har läckt ut. I korthet tycks avtalet gå ut på att samordna kampen mot upphovsrättsbrott. Från började handla avtalet om pirtat tillverkade varor, typ kläder, medicin , men tack vare en stark lobbygrupp har även internet och fildelning smugit sig med i avtalet.)

President Obama har en mer liberal syn på på upphovsrätt medans vice president Biden är en vän av innehållsindustrin.

Man hyllar Spotify som framtiden med strömmande musik och att man kan betala för att slippa reklam. Spotify har bara ett stort problem och en j****a massa skit problem.

De stora problemet enligt mig. för att kunna lyssna på musik utan avbrott så måste man ha någon form kreditkort. Och för att kunna lyssna gratis med reklam avbrott så MÅSTE man få en inbjudan av en betalande vän.

skit problemen med spotify är att den är bara inriktad på populär musik och västerlänsk musik om man vill lyssna på radio delen, väst europa, och usa för att vara exakt. vill man lyssna på typ hindi (streamande), japansk rock ,polka eller annan musik som inte är västerlänsk får man söka sig till andra ställen. Vissa artister kan man hitta, men då bara som enstaka låtar.

Så nej spotify är inte framtiden enligt mig. Då den inte ger tillgång till alla musik stillar som finns.

KI o SN sänk er lön, kan LO få högre.

Läser i DN ekonomi att KI (Konjunkturinstitutet) klagar över att LOs utgångs löne krav på 3,5% i löneökning hotar jobben. SN (Svenskt Näringsliv) är inte sena att stämma inte i klago sången och säger att i stället ska de bli 0% ökning för LO.

Jag har ett bättre tips. KI och SN sänker sina löner, för dom kommer väll inte nöja sig med ca 750 kr (3,5%) mer i månaden när dom själva ska förhandla om sina löner framöver. För trots allt är det vi arbetare som drar runt det Svenska arbetar hjulen, Tror ju inte Urban beckström och alla andra toppar inom SN städar i korridorer när det är smutsigt och blöta av regn, Går ut o går med gamla Siv 85 år som sitter på långvården eller står på golvet och bygger en nya volvo. Han som alla andra ####### ##### #### inom högern anser väll att det kan ju alla dom där andra göra, det ska ju inte ja behöva lyfta ett finger att göra.

Ett sista ord för denna gång, regeringens skatte politik stinker skit. Dom säger sig värna den lilla människan med låg o medelinkomst. Men det är klart dom umgås väll med folk som tjänar 50 000 efter skatt som de ser som låg inkomsttagare och därför ska dom värnas. inte underskötterskan Berit som jobbat inom vården i 10 år och har en lön på drygt 21 000 FÖRE skatt.  Nä Röda blocket sosse/vänster till makten.

Blev en sak till medas ja är på G. Miljöpartiet avskyr de som bor på landsbyggden, dom vill höja bensin skatten för att "värna" om miljön. Men vi som bor på landsbyggden och inte har bra kollektiv traffik som går dynget runt som det gör i stor städerna, och som är beroende av bilen för att komma till arbetet hur ska vi göra? 

Därför har jag en uppmaning till alla. Tanka bilen full och skicka räkningen till Miljöpariet i fall dom kommer till makten nästa höst. får vi se hur länge dom tycker skatt på bensin är bra. För denna skatt slår som vanligt på oss riktiga låginkomsttagare och även på studenter.