vad valet 2010 inte ska handla om

När det är val år till riksdagen så vill dom sittande partierna att det ska handla om vällfärd, skatter och jobb. För det är saker som dom är tränande på att kunna svara på frågor om. Där i mot vill dom inte att det ska handla om INTRIGRITETs kränkande frågor. Exempel vis FRAs mass avslyssning av all data trafik som korsar sveriges gränser, IPRED som ger privata företag mer befogenheter än svenska polisen,SWIFT avtalet som skulle gett USA rätten att ta del av alla EUs medborgares bank överföringar i jakten på "terrorister" medans EU inte skulle fått liknande information från USA, För nu är det så att.

Samtliga 7 riksdagspartier tänker införa teledatalagringen efter valet utan debatt – som innebär att data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, MMS, e-postmeddelanden och internetuppkopplingar skall registreras och sparas från 6 månader till något år. Samt att alla våra mobiltelefoner förvandlas till personliga spårsändare, som gör att myndigheterna kan ta reda på var vi har varit. Bara för att i efter hand kunna använda det som bevis i mot dig i fall du skulle bli misstänk för något brott i framtiden.
 
Den borgerliga alliansen har förslaget klart i skrivbordslådan. De vill bara inte ha ännu en integritetsdebatt innan valet. Då detta val ska handla om skatter, jobb och vällfärd. Som alla andra val oxå har handlat om. Men nu lever vi i en tid då man alltid ska vara uppkopplad och tillgänglig, vilket innebär att allt vi gör med datorn, mobilen lämnar digital spår efter sig, och de ska nu sparas för att kunnas undersökas i efterhand.

Socialdemokraterna försöker ta poäng på att de nu har kompromissat. Well, det betyder på svenska att de i vart fall inte tänker göra sitt förslag värre än det borgarna har på lut.Och vänsterpartiet och miljöpartiet har sålt sina principer. De tänker gå med på teledatalagringen, trots att de tycker att den är fel. Makten är viktigare för dem.

Enligt
Micke vK så ska man inte änga sig åt konsiprationer på hans blogg som inte för diskutionen framåt, så då får jag göra det på min i stället.

Alliansen tycker det är bra med övervakning för då får privata företag makt och sakta men säkert förskjuts makten till kapital intressen där uppgifter kan köpas och säljas om personer som om dom vore aktiker, sedan kan man ju alltid byta med usa i jakten på "terrorister".

Miljöpartiet är som vi alla vet små borgare och landsort hatare, enligt dom ska alla bo mindre än 5 mil från stor städer så man kan åka kollektift. Sverige ska vara koncentrerat till stor städer och inte ha någon landsbyggd, jo vi ska ha landsbygg, som är ett ända stort naturreservart där stressade storstads människor kan komma ut(med buss) och få lite frisk luft för att sedan igen åka till stan och köpa en latte.
 
Vänsterpartiet tappar all trovärdighet i jakten på makt, är det inte bättre att upplösa vänsterpartiet gå samman med socialdemokraterna och bilda en stark vänster fallang? VP om några borde väll ta avstånd från övervaknning av medborgare eller vill dom likt högern sälja uppgifterna fast till ryssland?

Socialdemokraterna. partiet som lagt fram förlag som all övervakning och varit drivande i EU, För i socialdemokraterna finns Tomas Bodström. Tomas bodström är inte bara sosse politiker han är även advokat. Kan det vara så att herr bodströms advokat firma och han själv behöver nya klienter att företräda??? För då är ju verkling det rätt att övervaka folk. och sedan när dom hamnar  i domstol kan man företrädda dom och på sätt sätt får man mer inkomster och större kundregister.