FototapetSatt o slösurfa på
Aftonbladet  när jag fann denna rubrik. Att nu kan ditt du o ditt barn få era favorit motiv som tapet.   

Tanken är väll god, men frågan är om man skulle vilja vakna mitt i natten och se att spindelmannen kommer krypandes mot dig, inte vad ja skulle vilja vakna till i allafall.

Sänk pensions åldern

Som ansluten till ett av LO:s fackförbund, så borde jag värna om LAS (Lagen om Anställnings Skydd) men på något sätt så hindrar den folk från att vilja byta jobb och gå vidare i livet. För om du byter jobb hamnar du längst ner på LAS-listan på det nya jobbet, och där med får du sluta först vid uppsägning. Därför stannar folk kvar på jobb som dom kanske inte igentligen gillar eller trivs med, utan är just bara kvar för att dom står högt upp på LAS-listan.

Om vi där imot sänker pensions åldern, Så gör ju det att folk som arbtat hela sitt liv, nu kan få mer tid att koppla av och änga sig åt saker som dom ska göra i "morgon". Dels får vi in fler som jobbar,får man in mer folk som jobbar får staten in mer skatte pengar. Men man får oxå in personal med nya kunskaper och ider.

Då behöver saker som hände vid postens terminal, där företaget ville säga upp några gamla trotjänare för att dom inte han med den nya tekniken tillräkligt fort enligt företagets normer. Nu tog posten tillbaka uppsägningarna gjenom massivt tryck från media och personal protester.

För som det är nu, så blir ju många ny examnerad personer utan jobb och inte har någon större möjlighet att försörja sig. Inte möjlighet att börja betala tillbaka studie lån.

Säger inte att man ska avskaffa LAS, men om man sänker som sagt pensions åldern, så kan jag bara gissa att fler personer skulle vilja sluta jobba och där med lämna plats för ny personer.

Det skulle även ge fler jobb, då folk slutar tidigare. blir det mer arbetsplatser och då kanske man skulle våga pröva nya jobb och inte hålla kvar vid sitt gamla jobb.

yttrande frihetens båda sidor av myntet

Just nu är det debatt på olika skolar om man ska till låta höger extrimistiska partier, och Sverige Demokraterna ska få komma och prata om sitt parti program och sin propaganda. Man hävdar att man har yttrandre frihet, men höger extrema partier är inte demokratiska. Då dom anser att bara för att man inte är vit, blond, och viking så är man mindre värd i deras ögon. Detta är yttrandefrihetens båda sidor av myntet.

Ena sidan får man säga vad man vill i yttrande frihetens namn, medans o andra sidan får man inte syssla med Hets Mot Folkgrupp enlig svensk lag. Har vi här ett moment 22 ??

Utbildningsminister Jan Björklund (FP) vill inte kommentera enkäten som skickats ut till alla rektorer i landet om hur Sverigedemokraterna kommer att tas emot av gymnasieskolorna.
– Jag är inte beredd att mera i detalj uttala mig om detta just nu. Jag har bett Skolverket att ta fram riktlinjer för vad som är tillåtet och inte tillåtet för en skola att göra i detta sammanhang, och man ska ge besked senast den 15 april, säger han till TT.
Jan Björklund konstaterar att en grundförutsättning är att alla partier ska behandlas lika.
– Man kan inte göra undantag för partier som rektorn inte gillar, säger han.

Att FP gillar SD och deras tankar kanske inte är så konstigt då FP själva vurmar för några av SD ider, eller är det SD som vurmar för FP ider?Media:
DN