yttrande frihetens båda sidor av myntet

Just nu är det debatt på olika skolar om man ska till låta höger extrimistiska partier, och Sverige Demokraterna ska få komma och prata om sitt parti program och sin propaganda. Man hävdar att man har yttrandre frihet, men höger extrema partier är inte demokratiska. Då dom anser att bara för att man inte är vit, blond, och viking så är man mindre värd i deras ögon. Detta är yttrandefrihetens båda sidor av myntet.

Ena sidan får man säga vad man vill i yttrande frihetens namn, medans o andra sidan får man inte syssla med Hets Mot Folkgrupp enlig svensk lag. Har vi här ett moment 22 ??

Utbildningsminister Jan Björklund (FP) vill inte kommentera enkäten som skickats ut till alla rektorer i landet om hur Sverigedemokraterna kommer att tas emot av gymnasieskolorna.
– Jag är inte beredd att mera i detalj uttala mig om detta just nu. Jag har bett Skolverket att ta fram riktlinjer för vad som är tillåtet och inte tillåtet för en skola att göra i detta sammanhang, och man ska ge besked senast den 15 april, säger han till TT.
Jan Björklund konstaterar att en grundförutsättning är att alla partier ska behandlas lika.
– Man kan inte göra undantag för partier som rektorn inte gillar, säger han.

Att FP gillar SD och deras tankar kanske inte är så konstigt då FP själva vurmar för några av SD ider, eller är det SD som vurmar för FP ider?Media:
DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback