Industrins olika tillväga gångs sätt

När tillverkningsindustrin går dåligt, brukar företaget sätta sig ner och se över verksamheten.Det vet alla som jobbar inom tillverkningsindustrin. Man ser över vad man kan effektivisera, om det finns saker man kan förbättra, finns det något som man kan göra bättre än konkurrenterna? Som gör att kunden just väljer det här företaget!

När "nöjesindustrin" musik- och film bolagen går dåligt, så i stället för att göra som tillverkningsindustrin sätta sig ner och se över sin verksamhet och se: Hur kan vi förbättras och vad vill våra kunder ha? Betalar man istället dyra lobbyister som går till styrande politiker och gråter krokodiltårar över förlorade intäkter, beklagar sig över att man inte längre har kontroll över hur musik/film sprids, som man hade innan fildelning slog igenom!!

Man KRÄVER special-lagar för att bevara sin gamla modell som fungerat tidigare, innan internet och fildelning blivit så populärt. Därför antog den borgerliga Alliansen och socialdemokraterna den så kallade Pirat-jägar- lagen (IPRED) , som ger film/musik-industrin större befogenheter än polisen och säpo har i dag, rätten att gå till domstol och kräva ut uppgifter om vem som står bakom internetabonemanget som det antas fildelats i från utan att det finns brottsmisstanke som kan ge fängelse, för att sedan kunna skicka kravbrev där man hotar med stämning på flera hundra tusen kronor i civilrättligst mål för den skada man lidit !

Men om man i stället betalar in typ tiotusen kronor inom tio dagar, så släpper man åtalet! Tyvärr är det inte bara film/musik-industrin som kan komma dra nytta av den här IPRED lagen. Även religösa grupper som
scientologerna m.fl. som anser att deras upphovsrätt har blivit kränt då man laddat ner deras hemliga bibel kan skicka skadestånds krav.

Även porrfilms-industrin kan komma skicka sina krav om hot med stämning på flera hundratusen kronor för att man antar att ett specielt internetabonomang har laddat ner deras verk. Vilket hände ett äldre hetrosexuellt par i 70-åldern i england anklagades för att ha laddat ner bögporr filmen"army lovers". Vi behöver nya politiker som tänker klokt och intelligent själva och inte lyssnar på nöjeslobbyns köpta förespråkare ! Piratpartiet ställer upp till EU-valet.Rösta på detta "frihetsparti" den 7 juni!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback