Teknikfientlig del 2

Här kommer del 2 av mina åsikter om teknik., mer kan komma då det kommer ny till visdel onödig teknik utveckling kommer.  Läs del 1 här

Denna gång kommer det handla om bland annat om analoga FM radio  och HDtv.

Vi börjar med FM bandet. Det ända du behöver är en motagare och anten och du kan lyssna på radio via fm bandet. Du kan använda aparater från säg 70 talet, kan säkert använda äldre aparater men det låter jag vara osagt. Men i takt med att operatörna kräver mer frekvenz utrymme för att sända Högupp löst TV och snabbare bredband,så kommer det analog FM radion som  funnits i drygt 100år försvinna. För att istället sändas digitalt, det är nu det fientliga kommer. För att kunna lyssna på digital radio måste man vara uppkopplad mot internet.

Men vi som inte har trådlöst internet hemma, eller 3G,4G i mobilen utan bara vanlig Gsm. Och inte kan surfa fort nog att lyssna på radio, när den analoga fm radion stängs ner kommer vi inte kunna lyssna på radio.

Det finns folk som jag som inte vill vara uppkopplade gämt och vara kontaktbar. Utan själva välja, vilket vi inte får för tillverkare och operatörer. För den delen alla som facebookar eller twittrar. Hela tiden ska man vara kontaktbar och uppdaterad.

Nu en känga om HDTV. HD står för High Definition Television, Hög upplöst TV. Bild o ljudet blir bättre i visa fall, men programet/filmen är lika "dålig" produktions messigt som den vart på vhs eller Dvd. För att kunna sända hdtv behövs det frekvenz utrymme. Samtidigt som telefonoperatörerna vill ha frekvenz utrymme för att kunna full borda utbyggnad av 3G o 4G bredband,så man kan surfa fortare i sin mobil och dator och fortfarande kunna vara ständigt uppkopplad för allt o alla.  


Röda mot Blå

Vad skilljer dom oilka partier är en hel doktorsavhandling.

Därför kommer jag grov lista dom negativa sakerna med dom olika blocken ur min synvinkel.

Alliansen: Privatisera all statlig egendom som galningar, Sänker skatter för sig själva, Orättvis fastighets skatt, Gillar övervakning av medborgarna, Satsar på byggen av infrastruktur i storstäderna, Känslo kalla sjukförsäkrnings direktiv.

Rödgröna: Höjer skatten för alla, Höjer bensinskatten, Gillar övervakning av medborgarna men påstår sig vara imot,Bidrag framför arbete, Vill införa kilometerskatt på tunga forden, Satsa på höghastighets tåg som gynnar några.  

Listan på båda blocken kan utökas.

id på bolaget.

Det blir en kort men tanke berikande post.

När man går på svenska systembolaget på den lokala orten. Och man inte behöver visa ID för kassörskan. Är det ett tecken på att man ser äldre ut eller har man blivit lite av en stammis?

här kommer ett p.s
har fått lite IRL kommentrar på mitt senaste inlägg, på att vad är min ålder? jag är närmare 30 så ja är ingen person som försöker smyga handla på bolaget utan jag är fullt legetim med att handla.  d,s