Rent mjöl i påsen

Dagens stora snackis i media, bloggar, radion, tv är att det läckt ut en massa diplomat mail via wikileks.

Mest handlar de om att usa ser sig om värdspolis med rätt att förolämpa andra länder.

Hur var det nu??? Brukar pratas om att har man rent i mjöl i påsen har man inget att frukta... Det gäller tydligen bara medborgare inför storebror staten, men nu när det är storbror som fastnat med skägget i brevlådan, då kommer det krav på terror lista wikileks.

Nu när det är diplomater som står i fokus, kommer det andra toner, hade de inte vart för wikileaks så hade vi vanliga människor inte fått reda på något. Flera förstå sig påare, säger att det här kommer skada diplomatin. Nä det kommer på kort sigt skada usa rykte, för om du kan nämna någon händelse där usa eller amrikanska intressen INTE vart inblandade så lyssnar ja gärna på argumenten.


Kanske blir en väcker klocka, att usa inte är att lita på.

Media:

DN - wikileaks offentliggör usas diplomatiska agerande
AB - De hånar världen.
EXP - Stämpla wikileaks som terrororganistion

Vem är gud?

Nu kommer väll de kallas att ja smädar, men vem smädar jag?

För vem är gud? inom kristendomen, judendomen, islam ser man Gud som en skäggig man, som är allsmäktig, som ser allt, som hör allt, och som alltid står på min sida. Men om 2 religösa personer slås mot varandra och båda ber till någon hörgre makt att just dom ska få lycka i seger striden. vem kommer då få det? den som är fysiskt starkast, den som är smartast ?

Man påstår.. håll i er, kommer med mer smädelse och häkleri. att biblen, gamla testamentet och koranen är guds ord och att dom är lag, vem vem ger de rätten att utropa sig som guds man? präst, rabin, och vad man nu kallar en islamsk präst.

Det som gör dessa män är att dom är vältaliga och kan övertyga den vanliga lätt lurade människan.
Och medans dom har makten, passar dom på att sko sig själva och fördömma alla som det inte passar.
 

BOJKOTA SKIV OCH FILM KÖP I JUL!!!!

Så kom dommen i hovrätten. TPB är olagligt, fast de bara är en sökmotor. Och domen säger att dela ut några filmer och musik är värt i skade stånd ca 46 miljoner. Alltså mer 1000 dubbla beloppet gämfört med att hota en åklagare som BARA ger 20 000tusen i skadestånd. Vad kan man dra för slutsats? Att det är så fan mycket bättre och billigare att hota rättssystemet som vårt demokratiska samhälle vilar på än att man delar ut musik och film i form av 1 & 0.

BOJKOTA SKIV OCH FILM KÖP I JUL, varför gynna en branch som hela sitt yrkes liv har mot arbetat nyteknik, för bakgrund läs här
Historien bakom upphovrätten Media industrin har alltid varit bakåt strävare, radion?? vem ville lyssna på envägs kommunikation? i dag är de en av våra störta tillgångar. discoteken med för inspelad musik skulle ta död på dansbans musiken och live musiken.  så är inte fallet, då det är ett växande fenomen.

Betamax mot VHS, stenkaka mot LP, LP mot kassetband, kassetband mot cd skiva. Alltid har nya formot motarbetas, för den gamle ansetts bättre. 

Vi förlorar "inkomst" gråter media industrin med krokodil tårar stora som öltunnor. För med internet och The Pirate Bay har amatör musiker och amatör skapare kunnat få ut sina alster utan att behöva krypa och ställa sig på alla 4 inför media bolagen. Som suttit på sina troner, studios och kunskapen om att ge ut dina alster.

Till de tillkommer att du betalar extra SKATT för minneskort, mp3spelare, mobil telefoner, videokamrer(?) bränn bara skivor, usb minnen, hårdiskar. De kallas kassetersättning och är tänk att kompensera för att du köper digitalt medium, som kanske bara ska användas för att spara egna dokument du skrivit själv. Så för att du ska kunna säkerhets kopiera dina word dokument så ska du betala till Copyswede, den organisation som staten har givit rättigheten att ta ut en avgift ("kassettersättning") på inspelningsmedia och fördela pengarna till diverse upphovsrättsinnehavare som man representerar. 

  
 
Media:
SvD - TPB dommen
DN - TPB domen
DN - Hota åklagaren