BOJKOTA SKIV OCH FILM KÖP I JUL!!!!

Så kom dommen i hovrätten. TPB är olagligt, fast de bara är en sökmotor. Och domen säger att dela ut några filmer och musik är värt i skade stånd ca 46 miljoner. Alltså mer 1000 dubbla beloppet gämfört med att hota en åklagare som BARA ger 20 000tusen i skadestånd. Vad kan man dra för slutsats? Att det är så fan mycket bättre och billigare att hota rättssystemet som vårt demokratiska samhälle vilar på än att man delar ut musik och film i form av 1 & 0.

BOJKOTA SKIV OCH FILM KÖP I JUL, varför gynna en branch som hela sitt yrkes liv har mot arbetat nyteknik, för bakgrund läs här
Historien bakom upphovrätten Media industrin har alltid varit bakåt strävare, radion?? vem ville lyssna på envägs kommunikation? i dag är de en av våra störta tillgångar. discoteken med för inspelad musik skulle ta död på dansbans musiken och live musiken.  så är inte fallet, då det är ett växande fenomen.

Betamax mot VHS, stenkaka mot LP, LP mot kassetband, kassetband mot cd skiva. Alltid har nya formot motarbetas, för den gamle ansetts bättre. 

Vi förlorar "inkomst" gråter media industrin med krokodil tårar stora som öltunnor. För med internet och The Pirate Bay har amatör musiker och amatör skapare kunnat få ut sina alster utan att behöva krypa och ställa sig på alla 4 inför media bolagen. Som suttit på sina troner, studios och kunskapen om att ge ut dina alster.

Till de tillkommer att du betalar extra SKATT för minneskort, mp3spelare, mobil telefoner, videokamrer(?) bränn bara skivor, usb minnen, hårdiskar. De kallas kassetersättning och är tänk att kompensera för att du köper digitalt medium, som kanske bara ska användas för att spara egna dokument du skrivit själv. Så för att du ska kunna säkerhets kopiera dina word dokument så ska du betala till Copyswede, den organisation som staten har givit rättigheten att ta ut en avgift ("kassettersättning") på inspelningsmedia och fördela pengarna till diverse upphovsrättsinnehavare som man representerar. 

  
 
Media:
SvD - TPB dommen
DN - TPB domen
DN - Hota åklagaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback