tv4 kvar på stenålders tänk.

Hitta den artiklen via pappers tidningen aftonbladet. Men den visar att även tv4 är kvar på stenålders tänk när det kommer till musik och cd släpp. Skivindustrin är oxå kvar på stenålders tänk. Där med bidrar till att man inte kan släppa skivor digitalt utan fortfarande på en plast bit. Men till vis del kan jag förstå det, Många av tv4 tittare kan inte ladda ner musik legalt. Utan går fortfarande snällt och köper en plast bit.

Rapparen Petter är nämligen kritisk till att tv4 ska släppa låtarna från programet "så mycket bättre" på samlingsskiva på plastbit, i stället för digitalt.
Lill-babs undrar vad digitalt är förutom 1 & 0, efter som alla pratar om digitalt men inget förklarat vad det är. För Lill-babs är cd skiva digitalt, hon hade väll hällst sett att samlings låtarna släpptes på stenkaka.

Men vad är digitalt, kan man då undra. Ja en cd-skiva är digital, men det är oxå att man lägger upp den på nätet och kan få tag på via spotify, itunes. Finns väll andra lagliga ställen men känner bara till dom dessa 2. + alla torrent sidor som skivan kommer hamna på.

AB


Nu ler media industrin och ser $$

Så har det hänt Alliansen har ställt sig på alla 4 och låter media industrin bestäma över lagarna. Klart alliansen visste om detta förslaget redan innan valrölelsen. Men hade dom sagt något då hade dom gett Pirat Partiet Fribiljett in i rikdagen, Och då hade dom fått motstånd att genom föra förslaget. Bättre då att låsas som om det regnar, och pladdra på om skatter, omsorg och skola. Vilket dom fått inbankade med retorik, sedan dom blev politiskt aktiva.

Sossarna står oxå på alla 4, då det var bodström själv som drev igen om ipred, men som nu är verkningslös. Vad gör man då som media mogul som vill att allt ska vara som de alltid vart. Ny teknik som skadar deras så kallade vinster, fast dom inte kan visa upp dokument på att dom verkligen förlorar pengar på fildelning. Och som inte är köpt av någon kvackare.

För VP är offentliga sektorn viktigaste frågan. MP ser bara miljön som viktigaste fråga. SD lallar om att minska invandringen och bistånd till fattiga länder. Och kommer säkert jubla över förslaget regeringen nu lägfr fram. För enligt SD är alla invandrare skurkar, och me detta förslag kan man spåra dom och slänga ut dom.

Sen kan ni som tjatar om "rent mjöl i påsen" inte har något att frukta. kör upp de så långt i arslet att de kommer ut igen näsan. För VEM avgör vad som är rent mjöl i påsen. För i Sverige har de förr i tiden vart lagligt att aga barn, Göra reklam för ciggareter, Köra bil utan bilbälte. Sedan ska vi inte tala om kristna kyrkans makt utövande. Skampåle på kyrkbacken, Bräning av kvinnor som "antogs" var häxor,prästen som stog över alla andra, och som kunnde leva gott medans hans församlings bor svalt. 

Läs själv om förslaget som läckt ut från justitsiedepartementet och vad det innebär i Svd , DN och på SR  Eller här direkt i from av PDF eller som websida på Telecomix. Där det 4 sidiga dokumentet som läckt ut som ska tvinga bredbands/ telefon bolagen att lämna ut uppgifter, om vart du befinner dig i realtid, vem du haft kontakt med. Från små brott till stora.
Även om de bara ger böter i staffskalan och inte som nu minst fängelse för att få ut uppgifter.

Samtidigt sänks kraven för att polisen ska få ut uppgifterna, varför inte då höja visa brotts värde. Men det är här media mogulerna lobbyister kommer in i bilden. Men sänkta krav på att få ut vem som döljer sig bakom IP nummer och därmed skicka krav brev. Klirr i kassan fast dom redan tjänar bra med pengar. Fast dom inte vill medge det.
 

Kan en som hitler uppstå i dag?

Skulle en peson som Hitler kunna uppstå i dag. Och få med sig människor att gå i mot samhället och starta upp sitt eget samhälle? Nej skulle mer parten av dom till fråga säga. Vi har för mycket kunskap att något sådant skulle kunna ske. Om jag säger att så inte är fallet och på att mindre än 1 vecka skulle kunna starta upp en ny våg. 

Som trogen läsare av denna (o)regel bundna blogg har jag inte skrivit så mycket film.Men nån gång ska vara den första, och varför just nu kan man undra? 

Die Welle är en tysk film från 2008 som är baserad på boken The Wave som i sin tur är baserad på experimentet The Third Wave vilket utfördes i Kalifornien i slutet av 1960-talet.

Under en projekt vecka ska en klass lära sig om Autokrati , från början vill läraren Rainer Wagner undervisa anarki, men en tråkigare lärare, säger att det skulle vara en syn. Rainer Wagners elever tycker att det är tråkigt att repetera nationalsocialismen och tror att Tyskland aldrig åter skulle kunna etablera ett envälde. Så Wenger börjar undervisa autokrati för visa hur lätt det är att manipulera massorna. 

Han börjar med att tvinga eleverna att kalla honom Herr Wenger, istället för Reiner, och ändrar sittplatserna i klassrummet så eleverna med dåliga betyg sitter bredvid de med bra. Om eleverna vill säga någonting så måste de ställa sig upp och ge korta och koncisa svar. Wenger visar effekten av att marschera tillsammans i samma takt och motiverar dem att störa klassen under dem. 

Nästa steg i unifieringen till en grupp är att välja ett namn och de bestämmer sig för "Die Welle" (vågen). Alla elever måste bära en vit skjorta med jeans, för att få bort klassindelningar och individualitet. Två flickor, Karo och Mona (Jennifer Ulrich och Amelie Kiefer), protesterar mot gruppens handlingar och tre pojkar lämnar gruppen. Så småningom återvänder två av de tre pojkar till klassen, medan Mona, äcklad av hur hennes klasskamrat tar till sig autokratismen, lämnar gruppen. Medlemmarna i Die Welle sprayar gruppens logo överallt i staden och har fester där endast medlemmar är välkomna. 

En ung man i synnerhet, Tim, blir väldigt fäst vid gruppen då han äntligen har blivit accepterad i en social grupp i skolan. Han bränner sina märkeskläder efter en diskussion om hur stora företag inte tar ansvar för sina handlingar. Tim dyker senare upp utanför Wengers hus och erbjuder sig att bli hans livvakt. Wenger bjuder in Tim för middag, men säger att han inte behöver beskydd. Detta sätter press på Wenger förhållande till hans fru, som redan är spänt då hon tycker experimentet har gått för långt. Wenger skickar till slut hem Tim, men hittar honom morgonen därefter utanför huset då Tim har sovit där. 

Karo fortsätter sina försök att avslöja Die Welles handlingar, vilket gör många i gruppen arga. De säger då till Marco, medlem i Die Welle och Karos pojkvän, att han ska göra något åt det. Under konfrontationen blir Marco arg och örfilar Karo, vilket får honom att inse att experimentet har tappat kontroll. Marco ber Herr Wenger att stoppa projektet. Wenger säger att han ska ta hand om det och kallar alla medlemmar till ett möte i skolans aula. 

Inne på mötet bakom låsta dörrar börjar Wenger att egga upp eleverna och säger att de kommer att sprida sitt budskap över Tyskland och ändra saker till vad de borde vara. Alla elever jublar och applåderar. Marco ställer sig upp och säger emot, Wenger pekar då ut honom som en "förrädare" och låter honom föras till scenen. När fyra pojkar tagit fram Marco till scenen konfronterar läraren till sist eleverna om deras handlingar, och frågar dem hur långt de skulle ha gått; skulle de ha dödat Marco om han sagt det? Han påminner dem om hur säkra de varit att en diktatur aldrig skulle kunna uppstå i Tyskland igen. 

Många av studenterna känner skam och ånger när de inser vad de har varit delaktiga i. Tim, som tyckte Die Welle var allt han hade, vägrar att acceptera att experimentet är över, och skjuter och skadar en annan elev innan han slutligen tar sitt eget liv. 

Så vart vill ja komma med detta, att historien kan upprepa sig, även om vi tror att vi har så mycket kunskap, och förnuft. Med små enkla medel kan en individ blir del av en grupp. Och vad som händer när gruppen tror dom kan förändra samhället till att passa deras mål.


USA(FBI) vill ha till gång till internet kommunikation.

Efter som jag inte vet hur länge inslaget kommer ligga uppe på nätet så slänger ja upp hela artikelen här.

28/9-10 hade
Ekot ett inslag om att USA(FBI) vill ha tillgång till all kommunikation som sker över nätet.

"Obama-administrationen förbereder lagstiftning som ska göra det möjligt att utöka övervakningen av internet, även där informationen till exempel är krypterad. Det uppger tidningen New York Times. Amerikanska människorättsaktivister oroas.

Även högt uppsatta demokrater i kongressen säger att de inte hade någon som helst aning om att Vita huset arbetar på en sådan här skärpning av kontrollmekanismerna, vilket är vad tidningen New York Times uppger.

En talesman för den federala polisen FBI säger att det egentligen inte handlar om att utöka myndigheternas övervakningsmöjligheter utan om att bevara den kapacitet som finns, en kapacitet som håller på att undergrävas av den tekniska utvecklingen.

Det finns redan en lag från 1994 som överförde regler om traditionell telefonavlyssning till mobiltelefoni och internet. Men nu måste man ha ny lagstiftning, hävdas det, som ska täppa till de luckor som uppstått och som utnyttjas av kriminella grupper och terrorister.

Lagstiftningen väntas bland annat gå ut på att alla aktörer inom internet måste se till att det är tekniskt möjligt för myndigheterna att övervaka deras verksamhet, det gäller allt från Facebook till Skype och även så kallade icke-hierarkiska nätverk som saknar en samordnande administratör. Där det används krypterad information ska myndigheterna ges redskap att dekryptera meddelandena.

Enligt New York Times ska lagförslaget läggas fram nästa år, men planerna väcker oro hos människorättsaktivister.

– Det måste finnas gränser för myndigheternas möjligheter så att de inte kan läsa våra e-mejl, sjukvårdshandlingar eller bankdokument, säger Laura Murphy, en av ledarna för den amerikanska människorättsorganisationen ACLU.

Att föreslå ökade övervakningsmöjligheter när det gäller internet kan bli en känslig fråga för president Barack Obama. Under valrörelsen lovade han att stänga Guantánamo-fängelset, det har ännu inte skett vilket många av hans sympatisörer är kritiska mot. Samma grupper skulle sannolikt bli lika upprörda om man sätter tumskruvar på internet

Även högt uppsatta demokrater i kongressen säger att de inte hade någon som helst aning om att Vita huset arbetar på en sådan här skärpning av kontrollmekanismerna, vilket är vad tidningen New York Times uppger.

En talesman för den federala polisen FBI säger att det egentligen inte handlar om att utöka myndigheternas övervakningsmöjligheter utan om att bevara den kapacitet som finns, en kapacitet som håller på att undergrävas av den tekniska utvecklingen.

Det finns redan en lag från 1994 som överförde regler om traditionell telefonavlyssning till mobiltelefoni och internet. Men nu måste man ha ny lagstiftning, hävdas det, som ska täppa till de luckor som uppstått och som utnyttjas av kriminella grupper och terrorister.

Lagstiftningen väntas bland annat gå ut på att alla aktörer inom internet måste se till att det är tekniskt möjligt för myndigheterna att övervaka deras verksamhet, det gäller allt från Facebook till Skype och även så kallade icke-hierarkiska nätverk som saknar en samordnande administratör. Där det används krypterad information ska myndigheterna ges redskap att dekryptera meddelandena.

Enligt New York Times ska lagförslaget läggas fram nästa år, men planerna väcker oro hos människorättsaktivister.

– Det måste finnas gränser för myndigheternas möjligheter så att de inte kan läsa våra e-mejl, sjukvårdshandlingar eller bankdokument, säger Laura Murphy, en av ledarna för den amerikanska människorättsorganisationen ACLU.

Att föreslå ökade övervakningsmöjligheter när det gäller internet kan bli en känslig fråga för president Barack Obama. Under valrörelsen lovade han att stänga Guantánamo-fängelset, det har ännu inte skett vilket många av hans sympatisörer är kritiska mot. Samma grupper skulle sannolikt bli lika upprörda om man sätter tumskruvar på internet"