Studentens lyckliga dagar

Om några veckor kommer landets studenter att stå och vråla "vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra"! Vad är det som är bra? Att ni nu lämnar 12 år av trygghet, för att gå de närmaste 45 åren i osäkerhet.

I skolan värld har Du rutiner vad gäller närvaro och tid, folk talar om vad Du ska göra, Du får ca 15 veckor ledigt per år även om Du inte alltid varit närvarande. Du kan vara sjuk kortare perioder utan att förlora studiemedlet och Du kan även vara frånvarande kortare tid utan att riskera förlora pengar och utan att bli utslängd från skolan.

I arbetslivet kommer Du att tvingas ha fasta rutiner vad gäller närvaro och tider beroende på jobb. Folk kommer att säga vad Du ska göra och när det ska vara klart. Du får 5 veckor ledigt på ett år förutsatt att Du HAR ett jobb. Är Du sjuk får Du 1 karens dag= inget betalt, därefter 80% av dagslönen under 1 vecka, och efter 7 dagar måste Du ha läkarintyg intyg. Är Du frånvarande utan orsak förlorar Du lön och Du riskerar även förlora jobbet. Du riskerar att bli uppsagd och gå ut i arbetslöshet!

Så du som tar studenten i vår! Tänk på det är nu allvaret börjar! Så vad säger man? kanske något i still med" Fy fan vad vi är bra". 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback