Sänk pensions åldern

Som ansluten till ett av LO:s fackförbund, så borde jag värna om LAS (Lagen om Anställnings Skydd) men på något sätt så hindrar den folk från att vilja byta jobb och gå vidare i livet. För om du byter jobb hamnar du längst ner på LAS-listan på det nya jobbet, och där med får du sluta först vid uppsägning. Därför stannar folk kvar på jobb som dom kanske inte igentligen gillar eller trivs med, utan är just bara kvar för att dom står högt upp på LAS-listan.

Om vi där imot sänker pensions åldern, Så gör ju det att folk som arbtat hela sitt liv, nu kan få mer tid att koppla av och änga sig åt saker som dom ska göra i "morgon". Dels får vi in fler som jobbar,får man in mer folk som jobbar får staten in mer skatte pengar. Men man får oxå in personal med nya kunskaper och ider.

Då behöver saker som hände vid postens terminal, där företaget ville säga upp några gamla trotjänare för att dom inte han med den nya tekniken tillräkligt fort enligt företagets normer. Nu tog posten tillbaka uppsägningarna gjenom massivt tryck från media och personal protester.

För som det är nu, så blir ju många ny examnerad personer utan jobb och inte har någon större möjlighet att försörja sig. Inte möjlighet att börja betala tillbaka studie lån.

Säger inte att man ska avskaffa LAS, men om man sänker som sagt pensions åldern, så kan jag bara gissa att fler personer skulle vilja sluta jobba och där med lämna plats för ny personer.

Det skulle även ge fler jobb, då folk slutar tidigare. blir det mer arbetsplatser och då kanske man skulle våga pröva nya jobb och inte hålla kvar vid sitt gamla jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback