Rika har fått sin sänkning av skatten..

Men när det gäller dig som tjänar under 20 papp brutto så kommer du inte få någon mer skatte sänkning. så kan man läsa mellan raderna på finanasminister Borgs uttalande i dn (27-12-07) . http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=728090

Nu när östermalarmare, täby och lidingö bor med flera har fått sina skatter sänkningar så kommer det inte att sänkas mer skatt under resterande mandatperiod. Så den utlovade 1000 lappen kommer du inte få del av. lång näsa på dig...  Detta visar änn en gång vilka aliansen gynnar och favoriserar. Inte är det dig som student eller person i småstad, Utan folk med dyra villor ute i skärgården och sturplans personer som strör pengar omkring sig som om det vore godis.Dax för en ny emu omröstning?

I o med att danskarna börjat pratat om en ny emu omröstning har dom eu vänliga vargarna börjat vädra morgonluft om att sverige ska oxå rösta (och gå med)och där med sätta den sista stenen mot ett byggandet av europas förenta stater.


Finns dom som påstår att vi väljer företrädare gjenom politiska partier och att dom borde få välja och där med avsäga oss själva våran rösträtt som svenska medborgare och demokratiska väljare. Hur var det inte vid valet 03? sosse toppen med Godsägare persson ville införa euron, större delen av dom socialdemokratiska väljarna sa nej. är det då ett bra sätt att välja företrädare som bara ser egna intressen och inte följa sina väljares önskan?


Men hela saken är för krånglig att skriva om, så därför ger jag en kort vertion

Bytta ut sedlarna är den enklaste och minsta saken i hela samanhanget. Det som gäller är räntan.
som det ser ut nu så kan Sverige själv sätta sin ränta beroende på det ekonomiska läget, bundet till euron kan vi inte det. Då kommer den styras från Bryssel /Strasbourg som måste ta hänsyn till hela området.

Säg att Irland går för högvar och måste höja räntan för att inte överhetta marknaden, samtidigt så har polen så dålig ekonomi att dom skulle behöva sänka räntan för att få fart på sin ekonomi. Vem ska man ta hänsyn till? Dom 4 stora? Storbritanien, Tyskland, Frankrike och Spaniens villja eller något mindre land. De som gynnas av införandet av euron är de företag som inte bundit sig till dollarn och även turistnärningen och de personer som har råd att resa utom Sveriges gränser flera gånger per år. alla vi andra kommer bara få det sämre ekonimiskt och dyrare matvaror och andra saker som man kan köpa.