Likheter

Vad är det för likhet mellan extremister och alliansens politik?

jo båda vill stoppa de öppna samhället,fast med olika medel, Medans extremisten använder bomber och granter använder alliansens sin makt att strypa de fria internet vi har i dag till något som kan liknas vid en tv, där de på förhand bestämmas vad som ska få visas.

I
DN kan man läsa att Reinfelds jultal handlar om "Frihet och öppenhet" när det kommer till extremister.

Men Reinfeld och co i alliansen är ju inte bättre själva. Man vill införa övervakning av alla sin medborgare i form av Datalagringsdirektivet som gör alla medborgare till vandrande spärsändare: Man ska spara all information, om vart man ringer, vem man smsar, när detta sker och vart det sker.

Vi har SWIFT avtalet som ska överföra alla europas medborgares bank transaktioner till usa, för att hitta nålen i höstaken, men eu får inte ta del av usa medborgare.

Sedan har vi alla skandaler med wikileaks där de framkommit att sverige har 2 agendor. 1 officiell och 2:a inofficiel.

Sedan har vi politisk tillsatta nämndemän i våra domstolar, Vars lojalitet inte är rättvisa utan parti politisk. Se bara på pirate bay målet där fler personer från rättsväsendet har/hade kopplingar till olika upphosrättorganisitioner. Men som ändså fick dömma i målet.

Vi har sedan ACTA avtalet som var tänk att stoppa pirat tillverkade kläder, medeciner, mat. men som även nu mer innefattar pirat nerladdad musik och filmer. Ett avtal hemligt för alla som vill granska men som där en av parterna är media industrin.

Så hur var de nu med Frihet och öppenhet bästa reinfeld.

en sista sak för i dag. IPRED-lagen som ger privata intressen större befogenheter än polisen att få ut uppgifter om vilket ip-nummer som till vilken abonnent. Och som är tänkt att ske i civildomstol, där inte samma juridiska rätt gäller som i brottmåls domstol.(hittar just nu inte nån källa, men får åter komma så fort ja ögr det)

Idol Jay och likhet

Visserligen är programet Idol något ja avskyr som pesten.
Men tänkte göra en reflektion av året vinnare nämligen Jay smith. Så första gången ja hörde hans låt på radion efter vinsten så slog det mig att han låter så himmla likt sångarna
Chad Kroger i Nickelback och Robert Pettersson i Takida lyssna och gämför själva.

Nickelback= Nickelback Efter som man inte får länka upp videon i visnings läge så kommer en direkt länk i stället.

Takida=

Jay smith=

snart blir de diskus kastning.

Av min ipod, har med förstornings glas sökt igenom låtlistan i itunes, men när ja ska spela upp ljudboken hamnar kapitlen i ordning. vilket skapar ordea i lyssnandet. suck.

Sedan är det störigt när spåren får olika namn, efter som ja ripar av skivor för att kunna lägga in dom, några spår heter audiospår medans andra heter audiospr... men men detta är bara i-lands problem för pros.


wikileaks...phuu vad med text.

Dom senaste dagarna har det varit ett himmla rablader om sidan Wikileaks som publicerat en massa, dokument rörande amrikanska ambasader och deras folk. Förskoj skull surfa ja in på sidan, herre högre makt vad mycket dokument, vad mycket text att plöja igenom, så mycket förkortningar.

En stor eloge till alla ni som orkar läsa dokumenten, hitta något om sticker ut, förstår betydelsen av alla hänvisningar, förkortningar. phuuu..

Nu läste jag bara 1 av alla dokument, men som sagt utan wikileaks hade regeringar fortsätta inne ha makten, utan att behöva vara rädd för att bli granskad. Nu är dom inte säkra. Men som dom själva säger, har man rent mjöl i påsen har man inget att frukta.