KI o SN sänk er lön, kan LO få högre.

Läser i DN ekonomi att KI (Konjunkturinstitutet) klagar över att LOs utgångs löne krav på 3,5% i löneökning hotar jobben. SN (Svenskt Näringsliv) är inte sena att stämma inte i klago sången och säger att i stället ska de bli 0% ökning för LO.

Jag har ett bättre tips. KI och SN sänker sina löner, för dom kommer väll inte nöja sig med ca 750 kr (3,5%) mer i månaden när dom själva ska förhandla om sina löner framöver. För trots allt är det vi arbetare som drar runt det Svenska arbetar hjulen, Tror ju inte Urban beckström och alla andra toppar inom SN städar i korridorer när det är smutsigt och blöta av regn, Går ut o går med gamla Siv 85 år som sitter på långvården eller står på golvet och bygger en nya volvo. Han som alla andra ####### ##### #### inom högern anser väll att det kan ju alla dom där andra göra, det ska ju inte ja behöva lyfta ett finger att göra.

Ett sista ord för denna gång, regeringens skatte politik stinker skit. Dom säger sig värna den lilla människan med låg o medelinkomst. Men det är klart dom umgås väll med folk som tjänar 50 000 efter skatt som de ser som låg inkomsttagare och därför ska dom värnas. inte underskötterskan Berit som jobbat inom vården i 10 år och har en lön på drygt 21 000 FÖRE skatt.  Nä Röda blocket sosse/vänster till makten.

Blev en sak till medas ja är på G. Miljöpartiet avskyr de som bor på landsbyggden, dom vill höja bensin skatten för att "värna" om miljön. Men vi som bor på landsbyggden och inte har bra kollektiv traffik som går dynget runt som det gör i stor städerna, och som är beroende av bilen för att komma till arbetet hur ska vi göra? 

Därför har jag en uppmaning till alla. Tanka bilen full och skicka räkningen till Miljöpariet i fall dom kommer till makten nästa höst. får vi se hur länge dom tycker skatt på bensin är bra. För denna skatt slår som vanligt på oss riktiga låginkomsttagare och även på studenter.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback