Digitala medier är inte framtiden.

Man pratar om att strömande tjänster är framtiden, för en döende musik branch. Men det är inte bara musik, man ska förvara utan även bilder. document med mera av tjänster typ molnet.

Man ska alltså lägga sitt liv i händerna på företag, du ska inte längre kunna känna på och se sakerna på din egen dator, utan lägga ut det på nätet på en server som du inte har koll över.

Man pratar om att tjänster med strömande musik typ spotify(nej du får ingen länk då detta är inget program ja rekomenderar) För sedan 1:a maj gjordes använder avtalet om, så att du MAX får lyssna på 1 låt 5 gånger, sedan måste du köpa den. Du får även bara 10h lyssnings tid per månad, o märkte just att på spotify om man lyssnar på egen skapad musik lista av musik på sin dator, så plockas det av dina 10 timmar lyssnar tid på gratis varianten.

Man ska alltså betala för att lyssna på sin egen musik man kopierat från cd. Förr i tiden kunnde man köpa ett album av en musik grupp, lyssna på den, spela in på cd / kasset, utan att behöva betala mer än inköps priset.
Nu ska man behöva betala så fort man vill lyssna på låten, från musik man kopierat från cd och som ligger på din egen dator, en sak hade väll vart om man gjort musik lista från "deras" server.

Visst framtiden har mycket att erbjuda, men att lägga sitt musik lyssnande, bilder, och annat hos företag, som tar betalt för förvara dina egna saker. det tror jag inte på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback